ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνομιλίες Τραμπ – Μακρόν στην Ουάσινγκτον

trump-macron-2

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, πιστεύει ότι οι δύο ηγέτες έχουν λύσεις σε έναν αριθμό ζητημάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η εμπορική σχέση της χώρας του με τη Γαλλία είναι «περίπλοκη» λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θέτει εμπορικούς φραγμούς τους οποίους χαρακτήρισε απαράδεκτους. Τόνισε ότι θα προτιμούσε να συνδιαλλέγεται απευθείας με το Παρίσι για θέματα εμπορίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Βόρειας Κορέας είπε ότι θα συναντηθεί «πολύ σύντομα» με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι η Πιονγκγιάνγκ θέλει να οργανωθεί αυτή η σύνοδος κορυφής το συντομότερο δυνατόν. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Κιμ «πολύ ανοιχτό» και έκρινε πως η συμπεριφορά του ήταν «πολύ έντιμη».

Για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, είπε ότι υπάρχουν «πολύ καλές πιθανότητες» να επιτευχθεί μια συμφωνία και υπενθύμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα μεταβεί στο Πεκίνο σε λίγες ημέρες για να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σοβαρές εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ και ότι οι διαπραγματεύσεις με το Μεξικό και τον Καναδά για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου NAFTA πηγαίνουν πολύ καλά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top