ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνταγματικό χάος στη Βενεζουέλα- Φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος

venezuela_soldier

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα: σύμφωνα με το σοσιαλιστικό κόμμα του προέδρου Νικολάς Μαντούρο, στρατιωτικές μονάδες στην πόλη Βαλένσια, 170 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, επιχείρησαν πραξικόπημα,  το οποίο κατεστάλη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συλλήψεις στασιαστών. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι έγιναν «τρομοκρατικές επιθέσεις», αλλά υποστηρίζει ότι σε όλες τις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας επικρατεί πλήρης τάξη και ασφάλεια.

Η πολιτειακή κρίση οξύνεται, καθώς η νεοσυσταθείσα Συνταγματική Συνέλευση, που προέκυψε από τις διαμφισβητούμενες εκλογές της περασμένης Κυριακής, ανέλαβε καθήκοντα και αποφάσισε πάραυτα να απαλλάξει από τα καθήκοντά της τη γενική εισαγγελέα της χώρας Λουίζα Ορτέγκα Ντίαζ. Πρόκειται για τη δικαστικό, η οποία με προσφυγή στη δικαιοσύνη είχε επιχειρήσει να αποτρέψει τη συστατική συνεδρίαση της Συνέλευσης, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει ενδείξεις για νοθεία στις εκλογές. Τώρα η Ορτέγκα Ντίαζ όχι μόνο παραγκωνίζεται, αλλά και απειλείται η ίδια με δικαστικές περιπέτειες. Η κυβέρνηση του Νίκολας Μαντούρο έχει απαγορεύσει την έξοδό της από τη χώρα, ενώ παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της.

Πηγή: DW

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top