ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Κοινή αεροπορική επιδρομή Ρωσίας – Τουρκίας

ru-tu joint operation

Την πρώτη τους κοινή αεροπορική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πραγματοποίησαν Τουρκία και Ρωσία σήμερα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Σύμφωνα με το BBC, το ISIS χτυπήθηκε στα προάστια της πόλης Αλ-Μπαμπ, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από τα τουρκο-συριακά σύνορα και είναι στο επίκεντρο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε πως στην επιχείρηση ήταν «πολύ αποτελεσματική» και μετείχαν εννέα ρωσικά αεροσκάφη (Su-24M, Su-25 και Su-34) και οκτώ τουρκικά, εκ των οποίων τέσσερα F-16 και ισάριθμα F-4.
Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επίσης επιχειρήσεις υποστήριξης των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.
Η Ρωσία και η Τουρκία παίζουν το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστικό ρόλο στον εμφύλιο της Συρίας.
Στις αρχές της βδομάδας αμερικανικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση με την Τουρκία στην ίδια περιοχή, αλλά κοινή επιχείρηση μέλους του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι μια εξαιρετική ασυνήθιστη εξέλιξη.
Επίσης, σύμφωνα με το TASS, ο Ρουντσκόι είπε ότι το ΙΚ μεταφέρει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στην Παλμύρα, προφανώς με σκοπό να εξαφανίσει τα ιστορικά μνημεία της πόλης. Είπε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας διεξάγουν επίθεση στην περιοχή της Παλμύρα με την υποστήριξη της Ρωσικής αεροπορίας για να αποτρέψουν την καταστροφή των μνημείων της πόλης.

πληροφορίες από bbc.com / tass.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top