ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Πάνω από 120 νεκροί από τους έντονους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

ghuta2

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.

syria-map-conflict
Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 127 άτομα σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς τη Δευτέρα, ενώ περίπου 190 είναι τα θύματα από την Κυριακή που εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί και 850 οι τραυματίες.
Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πολιορκούν για χρόνια περίπου 400.000 αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην ανατολική Γούτα κοντά στη Δαμασκό, όμως η πολιορκία εντάθηκε φέτος.
Ο ΟΗΕ κάλεσε για άμεση εκεχειρία τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο μετά την ακραία κλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Η Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας και Αρωγής, που είναι συνασπισμός διεθνών οργανώσεων που χρηματοδοτούν νοσοκομεία στη Συρία, λέει ότι οι βομβαρδισμοί χτύπησαν πέντε νοσοκομεία στην ανατολική Γούτα τη Δευτέρα.
Στη Γενεύη η Unicef εξέδωσε «κενή» ανακοίνωση για να εκφράσει την οργή για τα παιδιά που είναι ανάμεσα στα θύματα, λέγοντας ότι έχει ξεμείνει από λέξεις.
«Η UNICEF εκδίδει αυτή την κενή δήλωση. Δεν έχουμε πλέον λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο των παιδιών και την οργή μας», αναφέρεται στο κείμενο.
«Έχουν εκείνοι που προκαλούν τον πόνο ακόμη λόγια για να δικαιολογήσουν τις βάρβαρες ενέργειές τους;», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κλιμάκωση της βίας στη Γούτα έιναι μέρος μιας ευρύτερης κλιμάτωσης των μαχών σε αρκετά μέτωπα στη Συρία καθώς ο πρόεδρος Άσαντ προσπαθεί να θέσει τέλος στην επτάχρονη εξέγερση εναντίον του.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι εκτεταμένοι βομβαρδισμοί είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας της χερσαίας επίθεσης των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων κατά του θύλακα και ότι μια ομάδα απέτρεψε την νυχτερινή επίθεση του στρατού της Συρίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top