ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από παγιδευμένο αυτοκίνητο

A still image taken from a video posted on social media uploaded on February 24, 2017, shows a pool of blood amid damaged motorcycles at a site of an Islamic State car bomb explosion, said to be in Sousian village near al-Bab, Syria. Social Media/ via REUTERS TV

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε χωριό της βόρειας Συρίας, κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη αλ-Μπαμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι περισσότεροι νεκροί, 35 τον αριθμό, είναι άμαχοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η αλ-Μπαμπ είναι επί δύο μήνες επίκεντρο των επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους στη βόρεια Συρία. Χθες Πέμπτη, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει έχουν θέσει «σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχό» τους την πόλη, εκδιώκοντας το Ισλαμικό Κράτος.

Η εκστρατεία για την αλ-Μπαμπ έχει αποδειχτεί η πλέον πολύνεκρη για τις τουρκικές δυνάμεις στη Συρία, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 69 Tούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου και τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top