ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραιτείται η κυβέρνηση εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ- Πιθανή συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη (Κ) και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά (Δ)  στην συνεδρίαση της Κ.Ε. σε πολυχώρο της Αθήνας, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία. Αυτή είναι, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα

«Για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης για το 2019 συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν πρόκειται ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τα κομματικά στελέχη αναφερόμενοι   στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσαν:»Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν έχει αμφιβολίες να καταθέσει ψήφο δυσπιστίας». Τέλος, ανέφεραν ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου.

Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο θα έχει πιθανώς αύριο ο πρωθυπουργός ενώ την Τετάρτη συνεδριάζουν εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των ΑΝΕΛ.

«Εμείς θα φύγουμε από την κυβέρνηση πριν πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε, νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης ρίχνοντας λάδι στην πολιτική αντιπαράθεση.

Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» προστίθεται στην ανακοίνωση

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top