ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδρή αντίδραση του τουρκικού τύπου για την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

8-turks

Ο τουρκικός Τύπος αντέδρασε σφοδρότατα στην απελευθέρωση και των τεσσάρων τελευταίων από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο.

Η Sabah στον τίτλο του ρεπορτάζ κάνει λόγο για «Απόφαση σκάνδαλο απο την Ελλάδα! Αφέθηκαν ελεύθεροι οι στασιαστές». Και αναφέρει ότι οι αξιωματικοί Γκεντσάι Μπογιούκ, Ουγούρ Ουτζάν, Μπιλάλ Κουρουγούλ και Μεσούτ Φιράτ, που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού χωριού στην Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

sabah
Τον ίδιο τίτλο έχει και η Vatan, η οποία αναφέρεται και στην «σκληρή αντίδραση» του αντιπρόεδρου της Τουρκίας και κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ που κατηγόρησε την Αθήνα ότι «δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο για την έκδοση εγκληματιών» και «στηρίζει την οργάνωση FETO» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και υπογράμμισε ότι, όποια βοήθεια κι αν παρέχει στους «οκτώ» η Αθήνα, είναι «καθήκον» της Άγκυρας να τους βρει, να τους πακετάρει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία.

vatan
Για «απόφαση-σκάνδαλο» από μέρους της Ελλάδας κάνουν λόγο κι οι περισσότερες άλλες τουρκικές εφημερίδες, όπως η Hurriyet και η Milliyet, η οποία αναφέρει ότι μετά τον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί «αναμένεται και άλλα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν να εκμεταλλευτούν τη χορήγηση ασύλου που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top