ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου-Σαμαρά

nd-syriza-730x415

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Σάββατο από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μαθητευόμενοι μάγοι έφεραν μέσα σε τρεις μήνες τη χώρα κοντά στο κακό». «Εμείς διώξαμε τα φαντάσματα του Grexit και η σημερινή κυβέρνηση τα επανέφερε», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας από το βήμα της 1ης Περιφερειακής Προσυνεδρίασης της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Η χώρα θα μπορούσε σε ένα με ενάμιση χρόνο να έβγαινε από την κρίση με τις μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου απάντησαν τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους. Μνημόνια και νέα υφεσιακά μέτρα». «Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ως μόνη υπαίτια για το πρωτόγνωρο προσφυγικό ρεύμα, την ίδια ώρα που η Ε.Ε. πραγματοποιεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα, αναγνωρίζοντας την πανευρωπαϊκή του διάσταση», σημείωσαν οι κυβερνητικές πηγές.

Και κατέληξαν: «Ο κ. Σαμαράς καλεί την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε όλα τα σκληρά μέτρα του mail Χαρδούβελη για μια ‘σταγόνα ρευστότητας’. Το πώς διαπραγματευόταν το έχει αντιληφθεί πλήρως η κοινωνία. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που μιλάει!».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top