ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σόιμπλε: Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για το ελληνικό ζήτημα

schaeuble-langarde

Η Ευρωζώνη και η Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν διαφορές στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας μετά την πρώτη συνάντησή του με τον νέο Γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λε Μερ και πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι ΔΝΤ και Ευρώπη δεν έχουν ακόμα βρει τη χρυσή τομή όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Σημείωσε πως το Ταμείο είναι πιο επιφυλακτικό στις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τυχόν αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους πριν τη λήξη του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, θα απαιτήσουν την έγκριση της κάτω γερμανικής Βουλής

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν είναι στιγμή να μιλάμε για οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, ενώ προσπάθησε στείλει καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές, λέγοντας πως «θα πρέπει να εμπιστεύονται» τη χώρα μας. «Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις», έσπευσε να προσθέσει. «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε νέα μέτρα για την Ελλάδα, τα οποία θα απαιτούσαν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός.

Ο κ. Σόιμπλε εστίασε την προσοχή στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως οι αλλαγές που έχει δεχτεί η Ελλάδα είναι εντυπωσιακές, όμως δεν έχουν ακόμα πετύχει τον απώτερο στόχο, δηλαδή να καταστήσουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία.

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική, κάτι το οποίο δεν είναι μέχρι στιγμής», τόνισε παράλληλα ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος, παρ’ όλα αυτά, χαρακτήρισε ως «αξιόλογες» τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χώρα του θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι το Eurogroup θα συζητήσει τις τεχνικές λύσεις για το θέμα του χρέους.

πληροφορίες από skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top