ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σόιμπλε: «Ουδέποτε απείλησα με Grexit»

Soible

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε σήμερα ότι είπε ποτέ πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη αν δεν προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD πως η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, αλλά θα έχει αν δεν προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Καταρχήν, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Ήδη από τον περασμένο Μάιο συζητήσαμε τα πιο βασικά σημεία και το Ταμείο δεσμεύτηκε να συμμετάσχει, εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους που συνδέονται με το δεύτερο πρόγραμμα, αλλά ήδη από το 2015 δεσμεύτηκε ότι θα συμμετάσχει…γι αυτό μπορώ να υποθέσω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί λύση». Στην παρατήρησε του δημοσιογράφου, ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά από την άλλη απορρίπτει το αίτημά του για κούρεμα χρέους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθύμισε ότι οι ευρωπαϊκές συμφωνίες απαγορεύουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ελάφρυνση του χρέους έχουμε ήδη κάνει, οι σχετικές συμφωνίες έγιναν ήδη το 2015 και το 2016. Εκείνο που έχει σημασία είναι να υλοποιήσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις για να επιτύχει η χώρα περισσότερη βιώσιμη ανάπτυξη και να χρηματοδοτήσει τις οικονομικές της προσδοκίες», υπογράμμισε. «Αυτή η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί με συνέπεια. Το χρέος δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική κι αυτό είναι και το νόημα των προγραμμάτων διάσωσης».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι απείλησε την Ελλάδα με Grexit, προβάλλοντας μάλιστα για του λόγου το αληθές σχετικές δηλώσεις από πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Σόιμπλε σε τοκ σόου του ARD, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών το αρνήθηκε. «Ουδέποτε απείλησα με Grexit…μόνο όταν η Αθήνα δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που υποθέτω ότι δεν θα γίνει, θα υπάρχει πρόβλημα»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top