ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ, η Γερμανία δεν στηρίζει νέο πρόγραμμα

soible

Το Βερολίνο δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε.

H Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις συμφωνίες με τους δανειστές της διαφορετικά το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει περαιτέρω στο ελληνικό πρόγραμμα και (το πρόγραμμα) λήγει. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Oικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Μπλούμπεργκ στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός. Η ομοσπονδιακή Βουλή, η Μπούντεστακ, ασφαλώς δεν θα ενέκρινε σε αυτήν την περίπτωση ένα νέο πρόγραμμα, προειδοποίησε ο Σόιμπλε.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τις συμφωνίες – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το ΔΝΤ διστάζει να συνεχίσει να συμμετέχει- τότε το πρόγραμμα θα τελειώσει», είπε ο Σόιμπλε. «Διότι έτσι θα είχε καταστραφεί η προϋπόθεση για το πρόγραμμα σωτηρίας».

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να γίνει διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για ένα νέο πρόγραμμα και η Μπούντεστακ πιθανόν να μην έδινε την συγκατάθεσή της για τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις.

«Στη Γερμανία η νομολογία είναι απολύτως σαφής: Εάν το πρόγραμμα άλλαζε, θα έπρεπε να κάνουμε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα» δήλωσε ο Σόιμπλε και «δεν θα συμβούλευα να προσπαθήσουμε να λάβουμε την συγκατάθεση της Μπούντεστακ επ΄αυτού», διότι οι βουλευτές της είναι πιθανόν ότι θα εξέφραζαν την άποψη ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις, εάν οι Έλληνες δεν τηρούν τις συμφωνίες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top