ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος η UberX στην Ελλάδα

uberX_taxi

Σταματά την υπηρεσία UberΧ στην Ελλάδα η Uber μετά τo νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί.

Η Uber με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι αναστέλλει τη λειτουργία του UberX από την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να αξιολογήσει αν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί, ενώ διατηρεί την υπηρεσία UberTAXI.
Επιπλέον εκφράζει την προσδοκία να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να εξευρεθεί λύση. Η Uber λειτουργεί δύο υπηρεσίες στην Αθήνα: την UberX, που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς, και την UberTAXI, η οποία αξιοποιεί οδηγούς ταξί.

Η Uber συνδέει οδηγούς-συνεργάτες με επιβάτες μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Ο πελάτης κάνει αίτημα για μετακίνηση μέσω της εφαρμογής και ο οδηγός- συνεργάτης, που βρίσκεται κοντά αποδέχεται το αίτημα. Η εφαρμογή εμφανίζει τον κατ’ εκτίμηση χρόνο που θα απαιτηθεί προκειμένου ο οδηγός-συνεργάτης να φτάσει στην τοποθεσία παραλαβής του επιβάτη. Μέσω της εφαρμογής ο πελάτης όπως και με τα ταξί που καλούνται μέσω πλατφόρμας γνωρίζει το όνομα του οδηγού-συνεργάτη, τον τύπο οχήματος και τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας

Η ανακοίνωση
Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.
Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.
Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση.
Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.
Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top