ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος και ο Σκαραμούτσι από τον Λευκό Οίκο

Scarmoutsi

Δέκα μόλις μέρες μετά τον διορισμό του, ο ΄Αντονι Σκαραμούτσι, διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφήνει την θέση του, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
Μέρες μετά το γεμάτο υβριστικούς χαρακτηρισμούς ξέσπασμα του Σκαραμούτσι εναντίον συναδέλφων του στο Λευκό Οίκο, οι New York Times και το Politico μετέδωσαν την Δευτέρα ότι ο Τραμπ τον απομακρύνει από την θέση του μετά από το σχετικό αίτημα του απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλλι, που έχει οριστεί νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου .
«Ο κ. Σκαραμούτσι αισθάνθηκε ότι είναι καλύτερο να αφήσει στον κ. Κέλι την δυνατότητα να ξεκινήσει από το μηδέν και να χτίσει την δική του ομάδα. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο» έλεγε η ανακοίνωση του Λευκου Οίκου.
Η αποχώρηση του Σκαραμούτσι ακολουθεί μια από τις πιο ταραγμένες εβδομάδες της προεδρίας Τραμπ κατά την οποία μια τεράστια νομοθετική προσπάθεια – η ανατροπή του Obamacare – απέτυχε στο Κογκρέσο και τόσο ο εκπρόσωπός του όσο και ο προηγούμενος επιτελάρχης του έφυγαν από τις θέσεις τους.
Ο Σκαραμούτσι είχε αναλάβει νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι εντάσεις στον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Σκαραμούτσι επιτέθηκε στον τότε προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους και τον κύριο σύμβουλο σε θέματα στρατηγικής Στιβ Μπάνον με άσεμνα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The New Yorker.
Νωρίτερα την Δευτέρα ο Τραμπ όρκισε τον νέο προσωπάρχη που αναμένεται να φέρει πειθαρχία στο χάος που έχει δημιουργηθεί στον Λευκό Οίκο.
Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας, ο κ. Τραμπ είχε διαψεύσει μέσω Twitter ότι υπάρχουν προβλήματα στον Λευκό Οίκο.

reuters.com
.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top