ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταϊλάνδη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης

thai-ambulance

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δύσκολη επιχείρηση διάσωσης των 12 μικρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους, που βρέθηκαν παγιδευμένοι για περισσότερες από 14 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.
Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά το τελευταίο παιδί μαζί με τον προπονητή του. Απομένουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων και ο γιατρός.


Στο σημείο υπάρχει κινητικότητα, ασθενοφόρα και ελικόπτερα περιμένουν με ανοιχτές μηχανές για τη μεταφορά των τελευταίων διασωθέντων, ενώ απομακρύνονται τα ΜΜΕ.

 

 


Νωρίτερα, μεταφέρθηκε το ενδέκατο άτομο έξω από τα σπήλαια πριν λίγο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι με το τέλος της μέρας και οι 13 θα είναι σώοι. Σύμφωνα με τον Guardian, το 11ο παιδί ήταν ο Chanin Wiboonrungrueng, 11 ετών, ο νεώτερος της ομάδας. Το παρατσούκλι του είναι Τιτάνας και παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα εδώ και τρία χρόνια.

Νωρίτερα, μεταφέρθηκε το ενδέκατο άτομο έξω από τα σπήλαια πριν λίγο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι με το τέλος της μέρας και οι 13 θα είναι σώοι. Σύμφωνα με τον Guardian, το 11ο παιδί ήταν ο Chanin Wiboonrungrueng, 11 ετών, ο νεώτερος της ομάδας. Το παρατσούκλι του είναι Τιτάνας και παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα εδώ και τρία χρόνια.

Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες ότι τρία άτομα μεταφέρθηκαν σήμερα ξεχωριστά σε φορεία εκτός σπηλιάς την Τρίτη, που είναι και η τρίτη μέρα της επιχείρησης διάσωσης.

Οκτώ παιδιά βγήκαν τις δύο προηγούμενες μέρες. Οι αρχές δεν έχουν πει ποιοι έχουν οδηγηθεί σε ασφάλεια και δεν είναι καθαρό σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν είπε νωρίτερα ότι το τρίτο σκέλος της επιχείρησης θα είναι και πιο δύσκολο καθώς θα πρέπει να μεταφερθεί ένας περισσότερος επιζών από τις προηγούμενες μέρες, μαζί με τους τρεις βατραχανθρώπους των ειδικών δυνάμεων που τους συνοδεύουν.

Οι διασώστες χρειάστηκαν δύο ώρες λιγότερο να βγάλουν τους διασωθέντες την Δευτέρα. Ωστόσο οι σποραδικές βροχές συνέχισαν να θέτουν κινδύνους για την επιχείρηση καθώς διαπερνούν τα τοιχώματα των σπηλαίων και περνούν στα τούνελ ανεβάζοντας το επίπεδο του νερού.

«Ελπίζω ότι σήμερα θα είναι γρηγορότερη ή τουλάχιστον στην ίδια ταχύτητα με χθες» είπε ο Ναρονγκσάκ.

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνία όταν πήγαν για εξερεύνηση στο αχανές σύμπλεγμα σπηλιών, όταν μια ξαφνική καταιγίδα πλημμύρισε τα τούνελ.

thai-children
Τα 13 άτομα βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα από ομάδα Βρετανών δυτών.
Τα 8 παιδιά που σώθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα είναι γενικά καλά στην υγεία τους και κάποια ζήτησαν ψωμί σοκολάτας για πρωινό, ανακοίνωσαν οι αρχές. Δύο παιδιά ίσως έχουν πνευμονική λοίμωξη, αλλά τα πρώτα 4 παιδιά ήδη έχουν σηκωθεί από το κρεβάτι και περπατούν.
Βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα και δεν έχουν συναντήσει τους γονείς τους από τον φόβο λοιμώξεων και ίσως μείνουν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top