ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα πρωτοσέλιδα για την ψηφοφορία για τη συμφωνία: Συντριβή και ταπείνωση

metro-1601

«Ιστορική ήττα», «ταπείνωση», «συντριβή»…τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου απηχούν το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τη χθεσινή ψηφοφορία που κατέφερε μοιραίο πλήγμα στην συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit.
«Brextinct» είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ Sun , που παριστάνει την Τερέζα Μέι ως ντόντο, το πτηνό που είναι πλέον ένα εξαφανισμένο είδος (extinct). «Η συμφωνία της Μέι είναι νεκρή όσο το ντόντο»…

sun-1601
«Η Μέι υφίσταται ιστορική ήττα καθώς οι Τόρις στρέφονται εναντίον της», είναι ο τίτλος του Guardian. Την πρώτη σελίδα της εφημερίδας καταλαμβάνει μία φωτογραφία από διάδρομο του Γουέστμινστερ όπου συνωστίζονται φύρδην μίγδην ακραιφνείς υποστηρικτές του Brexit μαζί με υποστηρικτές της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

guardian-1601
Η Daily Mirror επιλέγει να επικεντρώσει το πρωτοσέλιδό της στη πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν: «Καμία συμφωνία, καμία ελπίδα, καμία ιδέα, καμία εμπιστοσύνη», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας.
«Απόλυτη ταπείνωση», τιτλοφορεί η Daily Telegraph, που αναφέρει, κάτω από μία αποκαρδιωτική φωτογραφία της Τερέζα Μέι ότι η συμφωνία της κονιορτοποιήθηκε και καταφέρνει τελειωτικό πλήγμα στην πρωθυπουργό: «Θέλει ειδικές ικανότητες για να συσπειρώσεις τόσους πολλούς ανθρώπους εναντίον σου».

telegraph-1601
«Η Μέι υφίσταται ιστορική ήττα», είναι ο κεντρικός τίτλος των Times. «Η Τερέζα Μέι βρέθηκε υπό αυξανόμενη πίεση χθες την νύκτα να καθυστερήσει το Brexit μετά την μεγαλύτερη ήττα της πολιτικής ιστορίας στην Βουλή των Κοινοτήτων».

times-1601
«Dismay» (απόγνωση και Μέι), είναι ο τίτλος της Daily Express, που παίρνει θέση κατά της πρότασης μομφής του Τζέρεμι Κόρμπιν και καλεί τους βουλευτές να ενωθούν και να συνεργασθούν με την πρωθυπουργό για την επίτευξη συμφωνίας.

d-express1601

«Αγώνας επιβίωσης», είναι ο τίτλος της συνήθως υποστηρικτικής για την πρωθυπουργό Daily Mail. «Η πρωθυπουργός ζητεί την υποστήριξη των ανταρτών Τόρις στην αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλη μία ήττα θα προκαλέσει εκλογές και θα φέρει τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην Ντάουνινγκ Στριτ», προειδοποιεί η εφημερίδα.

daily-mail 1601
«Η συμφωνία της Μέι για το Brexit συνετρίβη από την Βουλή των Κοινοτήτων», τιτλοφορούν οι Financial Times. «Η συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit, προϊόν διετών βασανιστικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων».

ft-1601

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top