ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μακρόν ενόψει του Eurogroup

tsipras-macron

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εν όψει του κρίσιμου Eurogroup, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters

Ο Εμ. Μακρόν επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θέλει «να υπάρξει προσεχώς μια συμφωνία για την ελάφρυνση σε βάθος χρόνου του βάρους του ελληνικού χρέους» ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του προέδρου λίγες ώρες πριν το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Το Παρίσι θέλει «να βρει μία συμφωνία σύντομα για να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος σε βάθος χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντος Γάλλου προέδρου.

«Αυτός είναι ο οδικός χάρτης του υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος συμμετέχει σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες» προστέθηκε από το Ελιζέ.

Την επικοινωνία Μακρόν – Τσίπρα επιβεβαίωσαν ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Προσέθεσαν ότι διήρκεσε 40 λεπτά και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον κ. Μακρόν στην Ελλάδα με τον Γάλλο πρόεδρο να απαντά θετικά και να δηλώνει ότι θα το πράξει σύντομα.

Η διαρροή από το Ελιζέ έγινε τη στιγμή που ο νέος γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ δήλωνε στο Βερολίνο πως οι τεχνικές λεπτομέρειες για το ελληνικό χρέους θα τεθούν επί τάπητος στο Eurogroup.

Μιλώντας στο πλευρό του ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Λε Μερ επισήμανε ότι η γαλλική κυβέρνηση θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όμως όλες όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης οφείλουν να είναι ανταγωνιστικά.

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top