ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πέμπτη τροπολογία θα επικαλεσθεί ο Μ. Φλιν για να μην καταθέσει στη Γερουσία

trump-flynn

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου να αρνηθεί συμμορφωθεί με την κλήτευση της Γερουσίας που να ερευνά την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Φλιν θα επικαλεσθεί την Πέμπτη τροπολογία του συντάγματος που τον προστατεύει από την αυτο-ενοχοποίηση, σύμφωνα με το Associated Press, την Wall Street Journal και το Fox News, από πληροφορίες πηγών κοντινών στον Φλιν.

Ο απόστρατος αντιστράτηγος είναι μάρτυρας κλειδί στην έρευνα για την Ρωσία. Η επιτροπή της Γερουσίας διεξάγει μια από τις έρευνες για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και κατά πόσο υπήρξε συμπαιγνία μεταξύ της καμπάνιας Τραμπ και της Ρωσίας.

Η επιτροπή είχε ζητήσει για πρώτη φορά έγγραφα από τον κ. Φλιν με επιστολή της στις 28 Απριλίου, αλλά είχε αρνηθεί να συνεργαστεί.

Τον Ιανουάριο οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα προσπάθησε να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη και ο Τραμπ επιμένει ότι κέρδισε δίκαια.

Ο Φλιν αναγκάστηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο, λιγότερο από ένα μήνα αφού ανέλαβε την θέση του συμβούλου ασφαλείας, γιατί απεκάλυψε το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Ρώσο πρέσβη Σ. Κισλιάκ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μ. Πενς για τις συνομιλίες αυτές.

Στο παρελθόν ο κ. Φλιν είχε ζητήσει προστασία από κάθε δίωξη για να καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

Ο κ. Φλιν επίσης ερευνάται επίσης για -αδήλωτες- αμοιβές που έλαβε από την Τουρκία για υπηρεσίες λόμπινγκ. Έχει επίσης αποκαλυφθεί ότι ο κ. Φλιν δεν είχε δηλώσει αμοιβές που είχε λάβει στο παρελθόν από ρωσικά συμφέροντα για να εκφωνεί ομιλίες σε συνέδρια.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top