ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δείχνει η πρώτη ανάγνωση του «μαύρου κουτιού» του Mirage

MIRAGE_GREECE-630x426

Τα πρώτα στοιχεία από την ανάλυση στον καταγραφέα πτήσης, το μαύρο κουτί, του Μιράζ 2000 του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου έχουν στη διάθεση τους οι γάλλοι εμπειρογνώμονες που πραγματοποιούν την ανάλυση.
Οπως αναφέρει την Τετάρτη το militaire.gr, οι πρώτες εκτιμήσεις των Γάλλων δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή.
Αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.
Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.
Ακόμη αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό, δηλαδή της υποξίας (μειωμένης παροχής οξυγόνου προς τον πιλότο) που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Μιράζ την ημέρα της πτώσης.
Οι έρευνες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους.
Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top