ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Η πρώτη ισόβια καταδίκη για συμμετοχή στο πραξικόπημα

turkey-coup-trial

Δύο υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί φυλακίστηκαν με ισόβια ποινή για τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, στην πρώτη καταδίκη από την αρχή των εκκαθαρίσεων.

Το δικαστήριο της πόλης Ερζερούμ αποφάνθηκε ότι ένας συνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης ανέθεσαν καθήκοντα ως περιφερειακοί διοικητές μετά την σχεδιαζόμενη ανατροπή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Τους περιέγραψε ως μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε το πραξικόπημα, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα.

Η δίκη είναι η πρώτη που καταλήγει σε ποινή για την επιχείρηση που είχε ξεκινήσει το βράδυ της 15ης Ιουλίου και  αποτράπηκε το πρωί της επομένης.

Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η καταστολή του πραξικοπήματος είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση και διαθεσιμότητα για 120.000 στρατιώτες, αστυνομικούς, δάσκαλους και δικαστές. Αρκετοί έχουν απενέλθει στις θέσεις τους, αλλά οι διώξεις συνεχίζονται καθώς το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύματα μιλούν για 380 εντάλματα που έχουν εκδοθεί για επιχειρηματίες.

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top