ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Θα συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση

FILE PHOTO: Turkey's President Tayyip Erdogan kisses a handmade Turkish flag, given to him as a gift from Ugandan university student Cemil (not pictured), during a graduation ceremony in Ankara, Turkey, June 11, 2015. REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα κυβερνητικά διατάγματα και οι απολύσεις υπόπτων για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος θα συνεχιστούν «μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση» σύμφωνα με τουρκικά μμε.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να μπορέσει η κυβέρνηση να παρακάμψει το κοινοβούλιο στην επιβολή νέων νόμων και να περιορίσει ή να αναστείλει δικαιώματα και ελευθερίες κατά το δοκούν. Το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει πολλαπλές επεκτάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Ο Ερντογάν μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επιστροφής από το Πακιστάν. Οι Τούρκοι θα πάνε στις κάλπες στις 16 Απριλίου για να ψηφίσουν την συνταγματική μεταρρύθμιση που ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top