ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στη Σμύρνη με 4 νεκρούς

izmir1

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Σμύρνη της Τουρκίας, κοντά στο κεντρικό δικαστήριο της πόλης.

Ένας δικαστικός υπάλληλος, ένας αστυνομικός και δύο τρομοκράτες είναι έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη και τις ένοπλες συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Αστυνομία αναζητά και τρίτο πιθανό ύποπτο.

Η έκρηξη οφείλεται σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η Αστυνομία έχει ανακαλύψει και δεύτερο παγιδευμένο όχημα, περίπου 30 μέτρα από το πρώτο.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Σμύρνης δήλωσε πως τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως υπεύθυνο για την επίθεση είναι το κουρδικό PKK. Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στόχος της επίθεσης ενδέχεται να ήταν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σμύρνης, που μετέβαινε στο δικαστικό μέγαρο για υπηρεσιακούς λόγους.
izmir2

πηγή: skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top