ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ουζμπέκος τζιχαδιστής ο δράστης της επίθεσης στο Ρέινα

reina-2

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο δράστης της επίθεσης με 39 νεκρούς στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι Ουζμπέκος τζιχαντιστής και μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δράστης είναι 34χρονος Ουζμπέκος που ανήκει στον πυρήνα της Κεντρικής Ασίας του ΙSIS και είναι γνωστός στους κόλπους της οργάνωσης με το ψευδώνυμο Εμπού Μοχάμεντ Χορασάνι. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος.

Ο δράστης εισέβαλε στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης μόλις 75 λεπτά μετά την έλευση του 2017 και άνοιξε πυρ, αδιακρίτως, σκοτώνοντας 27 ξένους και 12 Τούρκους που διασκέδαζαν στο κλαμπ. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε παραμένει ασύλληπτος με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται ακόμη στην Κωνσταντινούπολη. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το ΙΚ.

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη περιλαμβανομένου ενός βίντεο χωρίς ήχο που φέρεται να τράβηξε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με selfie stick.

Το Ουζμπεκιστάν διεξάγει μία σκληρή εκστρατεία καταστολής ενάντια στους ακραίους ισλαμιστές. Περισσότεροι από 500 Ουζμπέκοι φέρεται ότι είναι ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top