ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Πάνω από 500 συλλήψεις για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ

turkey-police

Πάνω από 500 νέες συλλήψεις έκανε η Τουρκική αστυνομία την Δευτέρα σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με στόχο ύποπτους για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ανάμεσα στους 544 υπόπτους είναι και υψηλόβαθμα στελέχη του ΡΚΚ. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σε 25 επαρχίες και σε μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη. Η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό 34 ακόμα υπόπτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και στελέχη του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος HDP στην νοτιοανατολική επαρχία του Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της επαρχίας.

Η κυβέρνηση κατηγορεί το HDP, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ότι αποτελεί την πολιτική επέκταση του ΡΚΚ και πολλά στελέχη και βουλευτές κρατούνται με κατηγορίες για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top