ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο πρόεδρος της τουρκικής Διεθνούς Αμνηστίας

amnesty-turkey

Ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Taner Kilic συνελήφθη μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την Τρίτη τον πρόεδρο της τοπικής Διεθνούς Αμνηστίας ως ύποπτο για διασυνδέσεις με το δίκτυο του μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του περσινού πραξικοπήματος.
Ο Taner Kilic και 22 ακόμα δικηγόροι συνελήφθησαν στην Σμύρνη στα πλαίσια των μαζικών διώξεων. Από τον Ιούλιο του 2016 οι αρχές έχουν συλλάβει 50.000 άτομα και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 στρατιώτες, αστυνομικούς, δασκάλους και δημόσιους υπαλλήλους.
«Ο Taner Kilic έχει μακρά και διακεκριμένη ιστορία υπεράσπισης των ελευθεριών που οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να πατάξουν, είπε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Salil Shetty.
Ο Kilic συνελήφθη στο σπίτι του στη Σμύρνη και μεταφέρθηκε στο γραφείο του, σύμφωνα με την Αμνηστία. Έρευνες έγιναν και στα δύο και ο ίδιος παραμένει κρατούμενος.
Η σύλληψή του δεν φαίνεται να συνδέεται με την Αμνηστία, ούτε να στοχεύει ειδικά την οργάνωση, υπογράμμισε η ανακοίνωση. Δεν είναι καθαρά γιατί είναι ύποπτος διασυνδέσεων με το δίκτυο Γκιουλέν, λέει η οργάνωση.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα στερήσει την υπηκοότητα από 130 άτομα ύποπτα για δεσμούς με τρομοκρατία, καθώς και από τον ίδιο τον Φ. Γκιουλέν, εκτός και αν επιστρέψουν στην Τουρκία στους επόμενους τρεις μήνες.
Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.

reuters.com
.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top