ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ύποπτος ως εγκέφαλος του μακελειού στο κλαμπ Ρέινα

Flowers and pictures of the victims are placed near the entrance of Reina nightclub in Istanbul, Turkey, January 17, 2017. REUTERS/Osman Orsal

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν ένα Γάλλο ως ύποπτο για τον σχεδιασμό του πρωτοχρονιάτικου μακελειού στο κλάμπ Ρέινα με 39 νεκρούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο 22χρονος Γάλλος τουρκικής καταγωγής συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, λέει το πρακτορείο. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας κρατείται αρκετές εβδομάδες ενώ του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες την προηγούμενη εβδομάδα. Η κράτησή του δεν είχε γνωστοποιηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το ΙΚ λέγοντας ότι ήταν εκδίκηση για την Τουρκική ανάμιξη στην Συρία. Το Σάββατο το δικαστήριο έθεσε σε κράτηση τον Ουζμπέκο Αμπουλγκαντίρ Μασαρίποφ, που κατηγορείται ως δράστης.

Το πρακτορείο Dogan λέει ότι ο Γάλλος ύποπτος ζει στη Γαλλία από το 2009, αλλά δεν είναι καθαρό πότε ήρθε στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες λένε ότι το διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε ο δράστης της επίθεσης Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, είχε νοικιαστεί στο όνομά του Γάλλου φερόμενου ως εγκεφάλου που συνελήφθη την Τρίτη από τις τουρκικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές αναζητούσαν τον Γάλλο  καθώς υπήρχαν υποψίες διασύνδεσής του με τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Φωτογραφία: Λουλούδια και φωτογραφίες των θυμάτων κοντά στην είσοδο του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη 17 Ιανουαρίου 2017. REUTERS/Osman Orsal

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top