ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: 18 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στην Σμύρνη

Police secure the area after an explosion outside a courthouse in Izmir, Turkey, January 5, 2017. REUTERS/Hakan Akgun

Η αστυνομία της Τουρκίας έχει υπό κράτηση 18 άτομα για την βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα στην Σμύρνη.

Η Άγκυρα δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι υπεύθυνοι για την επίθεση είναι μαχητές του ΡΚΚ, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών.

Εκτός από τους δύο δράστες που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, η επίθεση είχε άλλα δύο θύματα, ένα αστυνομικό και έναν υπάλληλο των δικαστηρίων.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο και η ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το δικαστήριο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας ήταν η δεύτερη φονική τρομοκρατική επίθεση στις πρώτες μέρες του 2017.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top