ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: 189 νέα εντάλματα σύλληψης δικηγόρων

arrest-turkey

189 νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές στα πλαίσια της έρευνας για οπαδούς του αυτοεξόριστου μουσουλμάνου κληρικού που κατηγορείται για την ενορχήστρωση της απόπειρας πραξικοπήματος του προηγουμένου Ιουλίου, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν και περίπου 150 δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν, κάτι που ανησυχεί τις οργανώσεις για τα δικαιώματα και τους συμμάχους της Τουρκίας που φοβούνται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα σαν πρόσχημα για να πατάξει τους διαφωνούντες.
Οι 189 ύποπτοι αναζητούνται σε όλη τη χώρα από τις δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, λέει το πρακτορείο. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 78 από τους δικηγόρους, κάποιοι από τους οποίους είναι ύποπτοι ότι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock για κρυπτογραφημένα μηνύματα, που οι αρχές θεωρούν ότι χρησιμοποιείται από τους οπαδούς του Γκιουλέν.
Από τον περασμένο Ιούλιο στα πλαίσια της καταστολής έχουν φυλακίσει –και αναμένεται να δικάσουν – 50.000 άνθρωποι και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150,000 αστυνομικούς, δασκάλους και δημόσιους υπάλληλους ως ύποπτους για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top