ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: 800 νέες συλλήψεις για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

turkey-police

Nέες αστυνομικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 81 επαρχίες της Τουρκίας είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 803 υπόπτων για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

H καταστολή αφορούσε τη δομή του δικτύου του Γκιουλέν στην αστυνομία. Οι διαταγές κράτησης εκδόθηκαν για 1.000 άτομα, εκ των οποίων 803 κρατούνται, σύμφωνα με τις πηγές.

Όσοι συνελήφθησαν θα μεταφερθούν στην Άγκυρα.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, οι αρχές έχουν συλλάβει 40.000 άτομα και 120.000 επιπλέον έχουν απολυθεί ή παυθεί από το στρατό, την αστυνομία, την εκπαίδευση και την δημόσια διοίκηση για δήθεν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.

Οι τελευταίες συλλήψεις έρχονται 10 μέρες μετά το δημοψήφισμα που με ισχνή πλειοψηφία ενέκρινε τις υπερεξουσίες του προέδρου Ερντογάν.

Το δημοψήφισμα άφησε πίσω μια διχασμένη χώρα. Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η ενίσχυση της προεδρίας θα αποτρέψει την αστάθεια που σχετίζεται με κυβερνήσεις συνασπισμού. Αλλά οι αντίπαλοί του φοβούνται παραπέρα στροφή προς τον αυταρχισμό με έναν ηγέτη που θεωρούν ότι είναι υπέρ της διάβρωσης της δημοκρατίας στην σύγχρονη Τουρκία και των κοσμικών θεμελίων της.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top