ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικά μέσα: Μπλοκάρεται η σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη

tagip-erdogan

Η πληροφορία ότι η Γερμανία και η Γαλλία αλλά και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να εμποδίσουν να διεξαχθεί η επόμενη σύνοδος της συμμαχίας το 2018 στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε προτείνει ο πρόεδρος Ερντογάν, έπεσε σαν βόμβα μετά και από τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου για το θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ.
Με τίτλο «Η Σύνοδος στην ΝΑΤΟ στην Πόλη μπλοκάρεται» η ηλεκτρονική έκδοση της Χουριέτ αναφερόμενη στο αρχικό δημοσίευμα της Die Welt δανείζεται επίσης και το σχόλιο του Spiegel ότι η πρόταση της Γερμανίας για αναβολή της συνόδου αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην παρούσα κρίση μεταξύ των δύο χωρών.
Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν
Με τίτλο «Απόρριψη της πρόσκλησης Ερντογάν από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ» η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών μεταδίδει με λεπτομέρεια την είδηση, το ίδιο κάνουν και άλλα τουρκικά μέσα.
Σε ένα άλλο σχόλιο γενικότερα κατά της Γερμανίας και των πρόσφατων δηλώσεων της Άγκελα Μέρκελ για συσπείρωση της Ευρώπης, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, θεωρεί ότι οι στρατηγικοί σχηματισμοί άλλαξαν μετά την έλευση Τραμπ και ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί πλέον να εμποδίσει τη μοναξιά της Γερμανίας.
Πάντως ο πρόεδρος Ερντογάν, που για πρώτη φορά χθες και ως πρόεδρος του κόμματός του μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί ως το τέρμα για το θέμα των υπόπτων Γκιουλενιστών που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.
Απείλησε ευθέως τις χώρες αυτές και όπως είπε: «αν δεν βοηθήσετε στην έκδοση των ατόμων αυτών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια ημέρα και η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τους δικούς σας που έχουμε εδώ να επιστρέψουν σε σας».

πηγή: dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top