ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού

armatolos

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το τουρκικό εμπορικό πλοίο αγνόησε τα σήματα από την ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός» και ακούμπησε το ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τις πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό, φαίνεται πως δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές στο ελληνικό πλοίο που έπλεε ανοιχτά της Λέσβου. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τουρκικό εμπορικό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, με ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επιβεβαίωσε το περιστατικό αναφέροντας ότι το εμπορικό πλοίο KARMATE σημαίας Τουρκίας που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης «προσέγγισε και επακούμβησε με την κανιοφόρο «Αρματωλός» στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το διεθνή κανονισμό αποφυγής σύγκρουσης στη θάλασσα καθώς  το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.»

Το ΓΕΝ υπογραμμίζει ότι μετά το συμβάν, το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας χωρίς να απαντήσεις στις κλήσεις ασυρμάρτου της κανονιοφόρου «Αρματωλός». Από το περιστατικό, δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, το συμβάν έλαβε ώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου «Αρματωλός» στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την απόδοση ποινικών και αστικών κυρώσεων, με βάση το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο.

Όπως έγινε γνωστό, η κανονιοφόρος «Αρματωλός» συνεχίζει την αποστολή.

Σύμφωνα με το marinetraffic το τουρκικό εμπορικό έφυγε από την Σμύρνη με προορισμό το  Τερκιντάγκ και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Dikill.

karmate

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top