ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το βίντεο που έδειξε ο Τραμπ στον Κιμ – «Δύο φίλοι. Δύο ήρωες»

kim-trump2

Πριν την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ μετά το τέλος της συνόδου κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στις δύο μεγάλες οθόνες της αίθουσας έπαιξε ένα βίντεο, που θα μπορούσε να προέρχεται κατευθείαν από το υπουργείο προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας.

*Βαθειά μπάσα φωνή* «Σε ένα κόσμο …όπου οι ικανοί και οι αποτελεσματικοί προδίδονται σε κάθε ευκαιρία από Καναδούς που γκρινιάζουν, Γερμανούς που κουνούν το δάχτυλο και προδότες ρεφορμιστές θείους που δυστυχώς έπρεπε να εκτελεστούν για το δικό τους το καλό, δύο άνδρες ξεχώρισαν. Δύο φίλοι. Δύο ήρωες».


«Ήξεραν ότι μαζί μπορούσαν να σώσουν τον πλανήτη. Ο κόσμος ήταν εναντίον τους. Τα μέσα των ψεύτικων νέων έδιναν περισσότερη από όσο έπρεπε έμφαση σε σχόλια όπως ‘μικρός πυραυλάνθρωπος’ και ‘γεροξεκούτης’. Αλλά μόνο αυτοί οι hombres (άνδρες) μπορούσαν να αποπυρηνικοποιήσουν την κορεατική χερσόνησο. Ή έστω μέρος της. Αυτό το καλοκαίρι… δείτε το bromance (φιλία μεταξύ ανδρών) του αιώνα. Δείτε την Ισχυρή Συνάντηση Κορυφής των Κιμ και Ντόναλντ. Αισθάνονται την ανάγκη. Την ανάγκη για διπλωματία. Πάρτε λίγη!»

Αυτό ήταν το μήνυμα του περίεργου ψευτο-χολυγουντιακού βίντεο που ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε στη Σιγκαπούρη. Είναι ένα βίντεο που προωθεί το όραμα μιας θριαμβευτικής συνόδου κορυφής, που πιέζει τους μαγεμένους από διασημότητες Βορειοκορεάτες σε υποταγή, για να μην αναφερθούμε και στους Νοτιοκορεάτες ή τους Κινέζους, λέει ο Guardian. Διαφημιστικό βίντεο για μια ταινία που προτίθεται ο Τραμπ να είναι σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης και στο οποίο ο «πρόεδρος Κιμ», δεν θα έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να απολαμβάνει τους καρπούς του μη-πυρηνικού ελεύθερου από κυρώσεις μέλλοντος. Ίσως και χωρίς δασμούς… Το βίντεο δείχνει τον Κιμ σε στατική εικόνα με τίτλο «Δεν θα χρειάζεται πια να σφίγγουμε το ζωνάρι». Εικόνες με όραμα…

kim-video800
Το βίντεο μοιάζει να απευθύνεται απευθείας στον Κιμ, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσε να κάνει μια επιλογή που θα ανοίξει τη Βόρεια Κορέα σε νέες επενδύσεις και θα αποκτήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ιστορική στιγμή με τον Τραμπ.

«Με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια συνάντηση για να ξαναγράψιμο της ιστορίας, για τη λάμψη στον ήλιο. Μια στιγμή, μια ευκαιρία», λέει ο αφηγητής. «Το παρελθόν δεν χρειάζεται να είναι όπως το μέλλον. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως. Και το φως της ελπίδας μπορεί να καίει δυνατά».

Σύμφωνα με τον Guardian, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας παραδέχθηκε ότι έχει την ευθύνη του βίντεο, σε μια προσπάθεια να πεισθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τα οφέλη της αποπυρηνικοποίησης.

Το τετράλεπτο βίντεο στα κορεατικά και αγγλικά ήταν φτιαγμένο σαν διαφημιστικό ταινίας δράσης και παρουσιάζει τους Κιμ και Τραμπ ως άνδρες του πεπρωμένου με το μέλλον του κόσμου στα χέρια τους.

Στους τίτλους αναφέρεται ότι παραγωγός του βίντεο είναι η Destiny Pictures, μια εταιρία με έδρα το Λος Άντζελες. Ο Μark Castaldo, ιδρυτής της εταιρίας είπε ότι η εταιρία του «δεν έχει καμιά ανάμιξη με το βίντεο».

Ο Garrett Marquis, εκπρόσωπος του Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας έγραψε σε ανακοίνωση: «Το βίντεο δημιουργήθηκε από το ΣΕΑ για να βοηθήσει τον πρόεδρο να καταδείξει τα οφέλη της πλήρους αποπυρηνικοποίησης και το όραμα για μια ειρηνική και ευημερούσα κορεατική χερσόνησο».

Όταν ρωτήθηκε για το βίντεο στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Τρίτη, ο Τραμπ το υπερασπίστηκε ως κατόρθωμα.

«Το φτιάξαμε,» είπε στους δημοσιογράφους. «Τους το έδειξα σήμερα…Προς το τέλος της συνάντησης. Νομίζω ότι το λάτρεψε. Το είχαμε σε κασέτα. Σε iPad» πρόσθεσε. «Περίπου οκτώ εκπρόσωποι το παρακολούθησαν. Πιστεύω ότι τους γοήτευσε. Νομίζω ότι ήταν καλοφτιαγμένο. Το έδειξα και σε σας γιατί είναι το μέλλον».

guardian.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top