ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ

manchester6

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, μέσω τηλεγραφήματος που δημοσιεύτηκε στο προπαγανδιστικό πρακτορείο της οργάνωσης Amaq.

«Ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στον χώρο που συγκέντρωσης των Σταυροφόρων στην πόλη του Μάντσεστερ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

manchester9

Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του βομβιστή, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα που θέλουν τον καμικάζι να ήταν Βρετανός ή έστω κάτοικος Βρετανίας.

Η ανακοίνωση λέει ότι ότι ο «στρατιώτης του χαλιφάτου» σκότωσε 30 «σταυροφόρους» και τραυμάτισε άλλους 70.

Σύμφωνα με τον επίσημο έως τώρα απολογισμό, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 τραυματίστηκαν, ενώ παράλληλα ακόμα υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Η οργάνωση απειλεί μάλιστα με περαιτέρω επιθέσεις, που θα είναι ακόμα πιο σκληρές «για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους».

πληροφορίες από skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top