ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ποτάμι: Αναβιώνουν τα λεωφορεία της Αλαμπάμα στην Ελλάδα το 2017;

bus oasa

«Τα περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν γίνει πια καθημερινό φαινόμενο. Τη στιγμή που ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές καταγγέλλουν πλέον τις επαναπροωθήσεις της αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης στο ανελεύθερο καθεστώς Erdogan, τώρα και οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΑ αρνούνται να παραλάβουν και να μεταφέρουν αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από το συντονιστικό κέντρο διαχείρισης προσφυγικής κρίσης του Σκαραμαγκά».
Αυτό σχολιάζει ο τομέας Δικαιοσύνης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας του Ποταμιού, σχετικά με τα περιστατικά αυτά που καταγγέλθηκαν από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνησή τους από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι εν αναμονή των ενεργειών της διοίκησης, το Ποτάμι θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί θεωρεί αναπαλλοτρίωτο το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται, τονίζει, απλά για κραυγαλέα παραβίαση του νόμου και της αρχής της ίσης μεταχείρισης των ανθρώπων στη χρήση υπηρεσιών, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, αλλά για ένα ζήτημα πολύ σοβαρό για να μείνει αναπάντητο.
Καταλήγοντας, ωστόσο, ο αρμόδιος τομέας του Ποταμιού αναρωτιέται «τι να περιμένει όμως κανείς από μια κυβέρνηση που διασύρει τη χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, εγείροντας βέτο στην καταδίκη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, ενώ ακόμα και ο, κατά Τσίπρα φασίστας, Orban της Ουγγαρίας με περισσότερες κινεζικές επενδύσεις, το ήρε;»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top