ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ποτάμι για τα δάνεια των κομμάτων

vouli

Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα συζητηθεί την Τετάρτη στις 13:00 το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για το πόρισμα, το Ποτάμι ασκεί σκληρή κριτική τόσο σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των 400 εκατ. ευρώ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι πήρε δάνεια με τον ίδιο τρόπο και τώρα καταγγέλλει τους αντιπάλους του.

Για το λόγο αυτό το επιτελείο της Σεβαστουπόλεως έφτιαξε μια σειρά από αιχμηρά infographic με τίτλο  #Δάνεια_κομμάτων.

Όπως λέει το Ποτάμι, τον δρόμο προς την χρεοκοπία της χώρας χάραξαν πριν απ΄ όλους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκτός από την παχυλή επιχορήγηση που λάμβαναν, κατέφευγαν και στον υπερβολικό δανεισμό. Και όπως χρεοκόπησαν τη χώρα, χρεοκόπησαν και τα ίδια. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει στις τράπεζες €190 εκατ. και η ΝΔ €210 εκατ.

Παρά την κρίση όμως βρήκαν κι έναν καλό μαθητή που έσπευσε να τους μιμηθεί. Τον ΣΥΡΙΖΑ που οφείλει «μόλις» €8 εκατ. και τον κ. Τσίπρα ήδη από τις 14/12/2010 με επιστολή του προς την Εθνική Τράπεζα να ζητά να γίνει ρύθμιση δανείων του κόμματος χωρίς να ληφθούν υπόψη αποκλειστικά χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Όσο για τα ΜΜΕ όπως προέκυψε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπήρξαν επιχειρηματίες που έβαλαν χρήματα για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και άλλοι που στηρίχθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε δανειακά κεφάλαια τα οποία εξασφάλιζαν με αμφίβολες εγγυήσεις και χαλαρούς όρους.

Επίσης υπάρχουν ΜΜΕ των οποίων οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν σε εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα και προμήθειες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Ποτάμι δεν έχει λάβει κανένα δάνειο από τις Τράπεζες, δεν έχει χρέη και είναι επίσης το μόνο κόμμα που κατέθεσε 15 συγκεκριμένες προτάσεις που περιγράφουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στα οικονομικά των κομμάτων, τη διαδικασία αποπληρωμής των υφιστάμενων χρεών των κομμάτων και τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ.

daneia-kommaton1

daneia-kommaton2

daneia-kommaton3

daneia-kommaton4

daneia-kommaton5

daneia-kommaton6

daneia-kommaton8

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top