ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ποτάμι για τη φοροδιαφυγή και τις δηλώσεις Κοτζιά

Theodorakis_Potami

«Όχι άλλους θεατρινισμούς» ζητά το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του με την οποία επισημαίνεται ότι:

«Από τις προτάσεις της κυβέρνησης απουσιάζουν για άλλη μια φορά οι λύσεις, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη χώρα και στην θέση τους εμφανίζονται ως «μεταρρυθμίσεις» οι … μετατροπές των νοικοκυρών και των τουριστών ως μυστικών φορολογικών ελεγκτών!»
«Σα να μην έφθανε αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θέλοντας προφανώς να κάνει ένα ντουζ φόβου στη διεθνή κοινή γνώμη, προβάλλει το σενάριο της μαζικής εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη στην περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Κοτζιάς είναι ότι η εικόνα της Ελλάδα, που περιγράφει, είναι εφιαλτική πρωτίστως για μας τους Έλληνες.
Υπό άλλες συνθήκες όλα αυτά θα έδιναν τροφή μόνο στα ελληνικά τηλεοπτικά παράθυρα. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες όμως των διαπραγματεύσεων, τραυματίζουν την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό. Η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και αυτό δεν γίνεται με … θεατρικές δηλώσεις παρά μόνο με έργα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top