ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ποτάμι για το Eurogroup: «Καλή προσπάθεια, συνεχίστε»

potami

Το σχόλιο του Ποταμιού για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup: «Καλή η προσπάθεια. Συνεχίστε!». Τα καλά λόγια και το κτύπημα στην πλάτη ήρθαν αλλά η ασφυξία και το αδιέξοδο συνεχίζονται. Oι εταίροι έκαναν νεύμα για συνέχιση παροχής ρευστότητας με το σταγονόμετρο, όμως εκταμίευση δόσης θα έρθει μόνο μετά από συμφωνία σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. Ποια συμφωνία; Τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Γιατί δεν ενημερώνει όπως της το ζητάμε επίμονα; Εγκλωβισμένη σε έναν μοιραίο μονόδρομο που έχει βάλει τον εαυτό της δείχνει ανίκανη να αντιδράσει. Η απειλή για δημοψήφισμα δεν είναι λύση αλλά ομολογία αδιεξόδου και παράγοντας που θα επιταχύνει την κατάρρευση. Δεν είναι τυχαίο το ότι στη διεξαγωγή συνηγορούν ο κ. Σόιμπλε και άλλοι σκληροί της Ευρωζώνης. Ο Πρωθυπουργός έχει πλέον ελάχιστο χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις που θα αποτρέψουν μια εθνική καταστροφή.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top