ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ποτάμι: Μεγαλώνει η λίστα των ψεμάτων

to-potami

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την συμφωνία κυβέρνησης και Θεσμών στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για «λίστα ψεμάτων», παραθέτει σειρά δεσμεύσεών του που ουδέποτε τηρήθηκαν και χαρακτηρίζει τα περιβόητα «αντίμετρα» ως «νέο παραμύθι».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Η διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, μπορεί να προστεθεί πλέον δίπλα σε εκείνες για το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την 13η σύνταξη… Το ίδιο και οι δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου περί παραίτησής του αν το αφορολόγητο πέσει από τα 9.000 ευρώ. Τώρα το νέο παραμύθι είναι τα αντίμετρα που θα ισοσταθμίσουν τις απώλειες. Έχει ακριβώς την ίδια αξία με τα προηγούμενα. Μηδενική. Οι μόνοι που δεν πτοούνται είναι οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που όπως έσπευσε να προεξοφλήσει ο Δ. Παπαδημούλης, «θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης». Να το κάνουν, αλλά να εξηγήσουν και στην κοινωνία γιατί την βασανίζουν με τις παλινδρομήσεις τους εδώ και 4 μήνες στέλνοντας τον λογαριασμό στους πολίτες».

Το tweet του Θεοδωράκη

Ιδιαίτερα καυστικός, για τον τρόπο που θα περάσουν τα νέα μέτρα, ήταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Αν ψάχνουν δικαιολογίες μπορούν να πουν στους συνταξιούχους ότι τους κόβουν τις συντάξεις για να δοκιμάσουν την πίστη τους στην Αριστερά».

st-theodorakis-tweet

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top