ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ποτάμι: Το ΠΑΣΟΚ, οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» και η πρόταση του Ποταμιού – ξανά!

to-potami

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού:

Κάποιοι, σκοπίμως προφανώς, προσπαθούν να μπερδέψουν πολίτες και δημοσιογράφους. Τσουβαλιάζουν εκκλήσεις για ενότητα, συνέδρια, συμβούλια, εκλογή από τη βάση σε μια θολή πρόταση που ευνοεί την ακινησία, εξασφαλίζοντας -στους ίδιους και τους ίδιους- καρέκλες και ρόλους.
Τα πράγματα είναι απλά. Από τη μια η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μας καλεί να ενταχθούμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να συμμετέχουμε στο συνέδριό της. Κάποιοι το λένε ιδρυτικό, κάποιοι το λένε ενωτικό. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Προτείνουν συμμετοχή στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Από την άλλη υπάρχει η πρόταση του Ποταμιού. Μια πολιτική συμφωνία μεγάλων αλλαγών, κόντρα στον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Μια συνάντηση όλων όσοι συμφωνούν σε ένα νέο κίνημα – ούτε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε στο Ποτάμι. Χωρίς σημαδεμένα χαρτιά και με ανάδειξη της ηγεσίας από την κοινωνία και όχι από τους μηχανισμούς – με το προφανές ρίσκο για όλους.
Είναι δύο εντελώς διαφορετικές προτάσεις. Η μια προσπαθεί να κατοχυρώσει το σημερινό status quo και η άλλη ανοίγεται στις δυνάμεις τις κοινωνίας. Η μια λέει «ελάτε στο νέο ΠΑΣΟΚ» και η άλλη λέει «πάμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας». Ένα νέο κίνημα στο οποίο όλοι μπορούν να δουλέψουν χωρίς όμως οι πρώτες θέσεις να είναι καπαρωμένες από τους παλαιοκομματικούς. Με άδειες δηλαδή, τις καρέκλες της πρώτης σειράς. Το έχει προτείνει ήδη ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, προσθέτοντας: «Εγώ δεσμεύομαι να θυσιάσω το Ποτάμι, αν είναι να γίνει κάτι πραγματικά καινούργιο, ενώ εξυπακούεται ότι δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top