ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: Είμαι σταθερά ιδιοφυής

trump-050118

Το βιβλίο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στο Λευκό Οίκο του Τραμπ» που έγινε αστραπιαία μπεστ σέλερ έχει προκαλέσει σοκ στον Αμερικανό πρόεδρο και τον περίγυρό του, λίγες μέρες πριν μπει στο δεύτερο χρόνο της θητείας του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Μάικλ Γουλφ είπε σε συνέντευξη στο BBC Radio που μεταδόθηκε το Σάββατο ότι πιστεύει, βασισμένος στις συνεντεύξεις που πήρε από τους ανθρώπους γύρω από τον Τραμπ, ότι ο πρόεδρος είναι ακατάλληλος για την θέση. Την Παρασκευή είχε πει στο NBC News ότι το προσωπικό φέρεται στον Τραμπ όπως σε ένα παιδί.

«Μια περιγραφή που έδιναν όλοι, που όλοι είχαν από κοινού – όλοι λένε ότι είναι σαν παιδί» είπε ο Γουλφ. «Και αυτό που εννοούν είναι ότι χρειάζεται άμεση ικανοποίηση».
«Ο άνθρωπος αυτός δεν διαβάζει, δεν ακούει. Είναι σαν φλιπεράκι, πετιέται σε όλες τις πλευρές».

Ο ανταποκριτής του Fox News Geraldo Rivera είπε στην εκπομπή “Fox and Friends” το Σάββατο ότι είχε μιλήσει με τον Τραμπ την προηγούμενη μέρα και ήταν «πολύ, πολύ εκνευρισμένος» που το θέμα της πνευματικής του καταλληλότητας μπαίνει στο προσκήνιο. Ο Τραμπ σε μια σειρά πρωινά tweets είπε ότι οι Δημοκρατικοί επικριτές του και τα μέσα ενημέρωσης φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τη στρατηγική του Ρόναλντ Ρίγκαν και φωνάζουν για πνευματική σταθερότητα και εξυπνάδα, αφού δεν μπόρεσαν να τον ρίξουν με άλλο τρόπο. Ο Ρίγκαν, ήταν πρόεδρος την περίοδο 1981-1989 και διαγνώστηκε το 1994 με Αλτσχάιμερ, ενώ πέθανε το 2004.

Ο Τραμπ πρόκειται να κάνει τις πρώτες γενικές εξετάσεις ως ένοικος του Λευκού Οίκου στις 12 Ιανουαρίου. Οι εξετάσεις ανακοινώθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου αφού δημιουργήθηκαν ερωτηματικά όταν μπέρδευε τα λόγια του στη διάρκεια της ανακοίνωσης ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και υποστηρικτές του Τραμπ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συγγραφέα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ μέσω του αγαπημένου του Twitter διαβεβαιώνει για την διανοητική του σταθερότητα και την εξυπνάδα του.

«Στην πραγματικότητα σε όλη μου τη ζωή, τα δύο μεγαλύτερα χαρίσματά μου ήταν η διανοητική μου σταθερότητα και το ότι ήμουν πολύ έξυπνος. Ακόμα και η διεφθαρμένη Χίλαρι Κλίντον κάηκε όταν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτά της τα χαρτιά εναντίον μου», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Από πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας έγινα κορυφαίος τηλεοπτικός αστέρας…και πρόεδρος των ΗΠΑ (με την πρώτη μου προσπάθεια). Θεωρώ ότι αυτό με καθιστά, όχι απλά έξυπνο, αλλά ιδιοφυή και πολύ σταθερό διανοητικά!», συνέχισε.

 

Οι δικηγόροι του Τραμπ προσπάθησαν μάταια να σταματήσουν την κυκλοφορία του επίμαχου βιβλίου και ο ίδιος ο πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει «ψευδή» τα όσα γράφει σε αυτό ο συγγραφέα, ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είχε πει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το βιβλίο περιλαμβάνει απανωτά λάθη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top