ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έτοιμες και οπλισμένες απέναντι στη Β. Κορέα

trump-3

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απειλεί εκ νέου την Βόρεια Κορέα ότι οι αμερικανικές «στρατιωτικές λύσεις» είναι πλέον έτοιμες και οπλισμένες («locked and loaded») σε περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ συμπεριφερθεί «απερίσκεπτα», την ίδια στιγμή που η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγορεί ότι οδηγεί την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.

Ο Τραμπ συνέχισε τον πόλεμο με τις λέξεις αμέσως μόλις το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας KCNA μετέδωσε δήλωση που τον κατηγορούσε για την κλιμάκωση των εντάσεων.

 «Ο Τραμπ οδηγεί την κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, με κραυγές όπως ‘οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν πόλεμο κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Β. Κορέας» είπε το πρακτορείο.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται σε διακοπές στο ιδιόκτητο θέρετρο γκολφ στο Μπεντμίστερ, περιγράφει την ετοιμότητα του αμερικανικού στρατού με σκληρούς όρους.

«Οι στρατιωτικές λύσεις βρίσκονται τώρα σε πλήρη ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, αν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει χωρίς σύνεση» έγραψε. «Ας ελπίσουμε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα βρει άλλο δρόμο!»

Ενώ λίγο αργότερα επανέλαβε το tweet της Διοίκησης του Ειρηνικού που ενημερώνει ότι όλα είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση.

Ο Τραμπ συνέχισε την πίεση στην Β. Κορέα μετά από μια βδομάδα εμπρηστικής ρητορικής όπως «φωτιά και οργή» κατά της Πιονγιανγκ αν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή αντέδρασαν με ανησυχία για τις ασυνήθιστες απαντήσεις της Ουάσιγκτον και αξιωματούχοι των ΗΠΑ βιάστηκαν να υποβαθμίσουν τα σχόλια του προέδρου.

Ο Τραμπ ανέβασε «ταχύτητα» την Πέμπτη λέγοντας ότι ίσως η απειλή για «φωτιά και οργή» δεν ήταν «αρκετά σκληρή». Ο υπουργός Αμυνας αργότερα  προσπάθησε να μετριάσει τα λόγια του Τραμπ λέγοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προτιμούν διπλωματική προσέγγιση για την βορεοκορεατική απειλή. Ο πόλεμος θα ήταν «καταστροφικός» είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαχειριστούν εχθρική πράξη από την Β.Κορέα ο Τζέιμς Ματίς είπε «Είμαστε έτοιμοι».

 Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον  δήλωσε καθησυχαστικά ότι η Βόρεια Κορέα δεν συνιστά άμεση απειλή για τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να «κοιμούνται ήσυχα», είπε, ενώ εξήγησε τη δήλωση Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος ήθελε απλώς να στείλει ένα σκληρό μήνυμα.

reuters.com

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top