ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: Φταίει η κατάθεση Κοέν για την αποτυχία στις συνομιλίες με τον Κιμ

trump-kim-hanoi5

Ο πρόεδρος Τραμπ την Κυριακή επέρριψε την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών με την Βόρεια Κορέα στην κατάθεση στο Κογκρέσο από τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Μάικλ Κοέν, συνεχίζοντας το ξέσπασμα κατά των ερευνών που αφορούν τον ίδιο και τους συνεργάτες του.
Στην διάρκεια της επτάωρης κατάθεσής του ο Κοέν είπε, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο Τραμπ χειραγώγηση οικονομικά αρχεία και ότι ο τωρινός πρόεδρος γνώριζε εκ των προτέρων για την προσπάθεια των WikiLeaks να δημοσιοποιήσουν πληροφορίες που θα έπλητταν την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.
Η κατάθεσή του γινόταν την ώρα που ο Τραμπ είχε μεταβεί στο Ανόι για να συμφωνήσει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τον περιορισμό του πυρηνικού πειράματος της χώρας.
Αν και από το Βιετνάμ ο Τραμπ είπε ότι εγκατέλειψε την σύνοδο κορυφής με τον Κιμ εξαιτίας της διαφωνίας για τις οικονομικές κυρώσεις επί της Β. Κορέας, το βράδυ της Κυριακής έδωσε μια διαφορετική εξήγηση για την αποτυχία των συνομιλιών.
«Το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί ανέκριναν σε δημόσια ακρόαση έναν καταδικασμένο ψεύτη και απατεώνα, την ίδια στιγμή που γινόταν η πολύ σημαντική Πυρηνική Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα, είναι ίσως ένα νέο ναδίρ της Αμερικανικής πολιτικής και μπορεί να συνέβαλε στη «φυγή»», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφασή του να διακόψει τη σύνοδο. «Δεν έχει ξαναγίνει όταν ένας πρόεδρος βρίσκεται στο εξωτερικό. Ντροπή!», πρόσθεσε.


Ο δικηγόρος του Κοέν αρνήθηκε να σχολιάσει το tweet του Τραμπ.
Η Επιτροπή Εποπτείας είχε εξετάσει διάφορες ημερομηνίες για την κατάθεση του Κοέν. Είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου, αλλά ο Κοέν ακύρωσε τότε επικαλούμενος πιθανές απειλές εναντίον της οικογένειάς του. Στις 20 Φεβρουαρίου η επιτροπή είπε ότι είχαν επιλέξει την περασμένη Τετάρτη για την κατάθεση, ενώ ο πρόεδρος είχε ανακοινώσει τις ημερομηνίες της συνόδου με τον Κιμ στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στις 5 Φεβρουαρίου.
Ο Τραμπ εξέφρασε συχνά παράπονα για την κατάθεση Κοέν και τις κλιμακούμενες έρευνες για τον ίδιο, από την επιστροφή του από Ανόι χωρίς συμφωνία με τον Κιμ. Μίλησε για ανόητες έρευνες και για «αυταπάτες για συμπαιγνία» σε μακροσκελή ομιλία στην Conservative Political Action Conference το βράδυ του Σαββάτου.
Και νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής τουίταρε για «προεδρική παρενόχληση» από τρελαμένους Δημοκρατικούς.

washingtonpost.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top