ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροπολογία εξαιρεί τον Μ. Μπαλαούρα από περικοπές

Consideration of the  law of the Ministry of Finance "Ratification of the State Budget year 2018", in Athens on 23 Nov. 2017 / 'Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 στη διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων,Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2017.

Εκτίθενται με μια διάταξη -που «Τα Νέα» χαρακτηρίζουν φωτογραφική-  στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας.
Με την εν λόγω διάταξη εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.
Οπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» στην κατηγορία αυτή εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Το δημοσίευμα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι, όπως καταγγέλεται, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.
Στην τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.
Ο κ. Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016, όπως είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ, με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».
Σε δηλώσεις του με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων», ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσής τους από τη γενική συνταξιοδοτική ρήτρα για περικοπή μεγάλου ποσού της σύνταξής τους αν εργάζονται. Εξήγησε δε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ, ενώ υπογράμμισε ότι οι συντάξεις της Τραπέζης της Ελλάδος δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top