ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσακαλώτος: Καθαρή έξοδο με δικό μας μεταμνημονιακό πλάνο

tsakalotos

Η Ελλάδα αναμένει να έχει μια «καθαρή έξοδο» όταν λήξει τον Αύγουστο το πρόγραμμα στήριξης και δεν έχει λόγο να επιδιώξει μια προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη στο Reuters.
Αντιθετα, είπε ο υπουργός, η χώρα ετοιμάζει το δικό της προστατευτικό «μαξιλάρι» που, μαζί με τα κεφάλαια από τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, θα καλύψουν τη χώρα «για πάνω από ένα χρόνο».
Στους ερχόμενους μήνες, είπε ο κ. Τσακαλώτος, η χώρα θα προετοιμάσει το δικό της μεταμνημονιακό πλάνο δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις κοινωνικές πολιτικές και την ανάπτυξη.
Ανέφερε επίσης ότι θα αρχίσουν σύντομα συζητήσεις με τους πιστωτές της ευρωζώνης για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα με γαλλική πρόταση σύνδεσης του επιπέδου αναδιάρθρωσης με την επίδοση της οικονομίας. «Πιστεύουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε οικοδομήσει αξιοπιστία».

πηγή reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top