ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσαλακωμένος αλλά χωρίς τύψεις δηλώνει ο Τσακαλώτος

tsakalotos1

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αρνήθηκε και πάλι μια προληπτική γραμμή στήριξης και παραδέχθηκε ότι ισχύει η αναφορά Κοστέλο περί 10ετους επιτήρησης αλλά αυτή συνεχώς θα μειώνεται.
«Υπάρχει αυτό που λέει ο Κοστέλο» είπε ο κ. Τσακαλώτος αλλά υπάρχουν πολλές δυνάμεις μέσα στην «Ευρωζώνη που λένε αρκετά με λιτότητα».
Αναφορικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση «οικοδομεί» το «μαξιλάρι ασφαλείας», ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως: «το απόθεμα δεν το παίρνουμε από το ΕΣΠΑ, είναι χρήματα από το πρόγραμμα του ESM και από τις εξόδους στις αγορές. Το σημαντικό είναι η χώρα να βγει από την εντατική. Δεν είναι σωστό να μην έχουμε την ωριμότητα και την πίστη πως ολόκληρη η οικονομία μπορεί να κινηθεί χωρίς στήριξη και πρόγραμμα. Είμαστε τυχεροί γιατί τώρα η οικονομία στην Ευρώπη ανακάμπτει. Κάποια στιγμή παίρνεις μία απόφαση. Αλλάξαμε την χώρα. Τώρα πρέπει να μας εμπιστευθούν οι αγορές και τα κράτη μέλη. Και οι αγορές είναι πολύ ευχαριστημένες με την πρόοδό μας. Οι αγορές θέλουν μία κανονικότητα στην Ελλάδα. Ο μόνος λόγος να είσαι σε ένα πρόγραμμα είναι για να βγεις κάποια στιγμή από αυτό. Ούτε η Πορτογαλία είχε γραμμή πίστωσης ούτε η Κύπρος και η Ιρλανδία».
«Θέλουμε ένα πρόγραμμα που θα το οικειοποιηθεί ο ελληνικός λαός. Η μεγάλη αλλαγή θα είναι το πρόγραμμα το οποίο εμείς θα παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό και αυτός θα έχει την ευκαιρία να το στηρίξει μέσα από εκλογές».
Σχολιάζοντας τις σκληρές κατηγορίες Μελανσόν για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «προφανώς συμβιβαστήκαμε αλλά δεν νοιώθω τύψεις για αυτό. Ο κ. Μελανσόν είναι ευρωσκεπτικιστής. Αν διαλυθεί η Ευρωζώνη σήμερα θα υπάρξει καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα. Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να αισθάνομαι. Υπάρχουν προβλήματα και εννοείται πως έχουν γίνει απαραίτητοι συμβιβασμοί».
Σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής για το όνομα της πΓΔΜ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αυτό είναι «εντελώς νόμιμο», προσθέτοντας πως «κάποιος είχε πει και από το δικό μου κόμμα ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με τα συλλαλητήρια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό».
«Δεν μπορείς να θέλεις να κάνεις τη Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων και να μην έχεις καλές σχέσεις με τον βόρειο γείτονα», είπε. Πόσω μάλλον, πρόσθεσε, που υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα ανατολικά από ό,τι στον Βορρά.
Σχετικά με τις παλαιότερες δηλώσεις του για το όνομα «Μακεδονία», ο υπουργός απάντησε πως «έχουμε περάσει πολλά κύματα στο θέμα του ονόματος, με πολύ ακραίες θέσεις. Νιώθω δικαιωμένος που ήμουν σε μια μικρή αριστερά του 3% που έλεγε ότι δεν είναι σοβαρό να μην λυθεί το πρόβλημα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top