ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τόμας Βίζερ: Χωρίς το ΔΝΤ θα πάμε σε νέο μνημόνιο το φθινόπωρο

WizerTomas

Απογοητευτικές χαρακτήρισε τις καθυστερήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, μιλώντας χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, και αναρωτήθηκε δημοσίως «δεν γίνεται να επιταχύνουμε λίγο; Μόνο λίγο;», τονίζοντας ότι αν το επιθυμούσαν όλοι θα μπορούσαμε να τελειώσουμε μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Οι καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι απογοητευτικές, ε’ιπε, σημειώνοντας ότι μετά 1,5 χρόνο ακόμα βρισκόμαστε στο μέσον της, αναμονή που είναι καταστροφική, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην οικονομία. Υπογράμμισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση από όλες τις πλευρές.

Για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Bίζερ είπε ότι είναι απαραίτητη και προειδοποίησε ότι «χωρίς το ΔΝΤ θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε το Φθινόπωρο σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και αυτό θα ήταν το πιο ανόητο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» είπε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, ενώ  παραδέχθηκε ότι ήταν πάνω στο τραπέζι αλλά σήμερα πια το σκηνικό έχει μεταβληθεί. «Έχουν περάσει οι δύσκολες στιγμές και μένει μια δύσκολη απόφαση να ληφθεί» είπε ο κ. Wieser προσθέτοντας ότι μετά από αυτή την απόφαση θα μπούμε σε «ήρεμα νερά».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top