ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απειλητικές επιστολές σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

kotzias-toskas

Δυο απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και αντίστοιχες απειλές σε άλλους 4 κορυφαίους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται ότι έχουν σταλεί τις τελευταίες μέρες. Εχουν σταλεί όλες προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς.

Αρχικά, την ύπαρξη απειλητικής επιστολής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1 σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής αλλά και τα περιστατικά ανομίας απάντησε καταφατικά στο ερώτημα για το αν ο υπουργός Εξωτερικών έχει απειληθεί.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε επιστολή με απειλές για σφαίρες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. “Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα” αναφερόταν στην επιστολή, την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, «δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης».

Πρόσθεσε ότι οι Αρχές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για αυτούς που έστειλαν το μήνυμα.

«Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης», είπε ο κ. Τόσκας.

Αργότερα την Παρασκευή με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών κατέδειξε συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε


Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπογραμμίζουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή.

Παράλληλα, καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για τις οποίες προσθέσουν ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Μέτρα για συλλαλητήριο

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Τόσκας είπε ότι «έχουν δοθεί εντολές στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η συγκέντρωση και εξέφρασε την ελπίδα «οι διοργανωτές να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία».

Σχετικά με όσα έγραψε στο Facebook μέλος του Ρουβίκωνα ο υπουργός απάντησε ότι ενώ γίνεται μια προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα, «το υπουργείο Εξωτερικών κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτω από τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού και το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από τους ακραίους της μιας πλευράς ή της άλλης ή από τις επιστολές».

Κατηγόρησε πάντως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για καιροσκοπική τακτική λέγοντας ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί από τα συλλαλητήρια. Το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από ακραίες φωνές και αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες αυτών που στέλνουν επιστολές και βγαίνουν δημόσια και μιλούν για σφαίρες», είπε ακόμη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top