ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπερψηφίστηκε το επείγον του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή

vouli

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο επείγων χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για την αναγκαιότητα του επείγοντος εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών ορίων μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου εξηγώντας πως μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να είναι στα χέρια των δανειστών.

Από τη ΝΔ ο εισηγητής Χρήστος Δήμας χαρακτήρισε απαξιωτική την διαδικασία για το κοινοβούλιο και για την δημοκρατία σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει το επείγον.

Από τη ΔΗΣΥ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση για τις επείγουσες διαδικασίες προτείνοντας να εξαιρεθούν από το πολυνομοσχέδιο όσα άρθρα δεν αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις.

Στο ίδιο μήκος και ο Γιώργος Μαυρωτάς απο το ΠΟΤΑΜΙ που έκανε λόγο για ευτελισμό του κοινοβουλίου.

ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ πρότεινε να μειωθεί ο χρόνος των εισηγητών  στα 12 λεπτά της ώρας προκειμένου να κληθούν περισσότεροι κοινωνικοί φορείς στις συναρμόδιες επιτροπές. Από την Ένωση Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης καταψήφισε τον χαρακτήρα του επείγοντος λέγοντας πως δεν επαρκεί ο χρόνος για την μελέτη του πολυνομοσχεδίου.

πηγή in.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top