ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Novartis: Προειδοποίηση σε Γ. Στουρνάρα για σχεδιασμούς ενοχοποίησής του

stournaras1

Ενημερωμένος και μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν εδώ και δύο μήνες ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, για τους σε βάρους του σχεδιασμούς στο πλαίσιο της σκευωρίας που έχει στηθεί με αφορμή την υπόθεση Novartis. Η πληροφορία, που αποκαλύπτεται στον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί σήμερα, αφορά την ενημέρωσή του από τον Δ. Λιάκο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, προ δύο περίπου μηνών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, σε επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα τον προειδοποίησε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχεδιάζει την ενοχοποίησή του.

Ο κ. Λιάκος φέρεται να μην έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που επιχειρείται η ενοχοποίηση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, εν τούτοις οι εξελίξεις καθώς και οι καταγγελίες του καθηγητή Νίκου Μανιαδιάκη, μέχρι πρόσφατα μάρτυρα υπό προστασία για την υπόθεση Novartis, ότι δέχθηκε πιέσεις να κατονομάσει τους κ.κ. Α. Σαμαρά, Α. Γεωργιάδη αλλά και Γ. Στουρνάρα δείχνουν να συνδέονται.

Άλλωστε ο κ. Στουρνάρας από την πρώτη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρέθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί στόχο και δέχεται διαρκώς πιέσεις, είτε απευθείας είτε μέσω κατηγοριών σε βάρος της συζύγου, προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του και να τοποθετηθεί πρόσωπο που ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εμπλοκή του ονόματος του κ. Παπαγγελόπουλου στους σχεδιασμούς και μάλιστα από πρόσωπο που βρίσκεται εντός του Μαξίμου δείχνει ότι η σκευωρία με τη νεότερη μορφή της είναι προϊόν συγκεκριμένων ενεργειών. Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός πως η… προειδοποίηση του κ. Λιάκου συμπίπτει με την έναρξη νέου κύκλου προφητικών δημοσιευμάτων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στην υπόθεση Novartis με προειδοποιήσεις προς τον μάρτυρα Αναστασίου αλλά και τη δικαιοσύνη.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός έχει εξ αρχής εμπλακεί στην υπόθεση Novartis. Είναι αυτός που εξερχόμενος του Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 2018 είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» ενώ έχει καταγγελθεί για εμπλοκή στις διαδικασίες της εισαγγελίας διαφθοράς.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να οδηγήσει σε παραίτηση τον κ. Στουρνάρα με κάθε τρόπο. Η θητεία του λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Διαψεύδει ο Δ. Λιάκος

«Το σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας εμπεριέχει ευφάνταστα σενάρια και ως εκ τούτου δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού», τονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιάκος διαψεύδει κατηγορηματικά ως «ευφάνταστα σενάρια» το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ότι «πριν από δύο μήνες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ο Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει την ενοχοποίησή του».

liberal.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top