ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φίλιππος Σαχινίδης στη «Μ»: Χωρίς εθνικό σχέδιο δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση

Saxinidis

Σημασία για την επόμενη ημέρα είναι η αναγνώριση ότι η Κρίση έφερε τα Μνημόνια και όχι το αντίθετο, τονίζει στη συνέντευξή του  στη «Μ» ο πρ. υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του  αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και σημειώνει  πως με αυτό τον τρόπο  διαψεύδεται και η άποψη που διατύπωσε δημόσια ο πρωθυπουργός, ότι έξοδος από τα μνημόνια συνεπάγεται και έξοδος από την κρίση.

Για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο ασφαλή και οριστικό τα μεγάλα προβλήματα (πελατειακό κράτος, αποεπένδυση κλπ) και υπό τις προϋποθέσεις:

  1. Να συμφωνήσουμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με το χρέος, διότι εάν δεν πετύχουμε ελάφρυνση του χρέους δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% και μείωσή τους στο 2% ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσει να κινηθεί θετικά η οικονομία.
  2. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για αλλαγή παραγωγικού πρωτύπου, αλλά και ενίσχυση των θεσμών, ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί με θεσμικό έλλειμμα και ευάλωτη σε μια μελλοντική κρίση.
  3. Εθνικό πρόγραμμα επενδύσεων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους περίπου 100 δις τα επόμενα 4 χρόνια.

«Θα συνεισφέρουμε στον εθνικό διάλογο αμέσως μετά την εκλογές και εκφραστεί  ο λαός για εθνική συνεννόηση, έτσι ώστε η χ’ωρα να μην βρεθεί η χώρα πάλι σε αδιέξοδο», απαντά ο κ. Σαχινίδης,  στο ερώτημα για το τί θα πράξει το Κινημα Αλλαγής προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top