ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτίου: Εντός του 2018 η αναπλήρωση των απωλειών για τους τρίτεκνους

fotiou

Σε αναπλήρωση εντός του 2018 των απωλειών τρίτεκνων και πολύτεκνων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Θεανώ Φωτίου, η οποία διευκρίνισε ότι τώρα δεν θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Σε μια προσπάθεια αποσαφήνισης του πλαισίου αντιμετώπισης των αδικιών που προκαλούν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κ.ά.

Η κυρία Φωτίου τόνισε στους δημοσιογράφους ότι τις λεπτομέρειες του τρόπου αναπλήρωσης των απωλειών θα τις επεξεργαστεί η κυβέρνηση.

Στο συνολικότερο πλαίσιο αλλαγών που περιέχει το πολυνομοσχέδιο είπε ότι 738.000 από τις 800.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις στα επιδόματά τους, ενώ για τις περικοπές η κ. Φωτίου είπε ότι «μπορεί να έχει και κάποιες απώλειες, όμως θα τις αντιμετωπίσουμε εντός του 2018 που θα είναι αφιερωμένο σε πολιτικές για το παιδί», χαρακτηρίζοντας «λάθος αίσθημα καταστροφολογίας» την κριτική που ακούγεται.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική επιστολή απέστειλε στον πρωθυπουργό η βουλευτής του κόμματος Γεωργία Γεννιά (ανήκει στην κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά), ενώ πολλοί βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τάσσονταν υπέρ των βελτιώσεων. Η κ. Γεννιά σε νεότερη δήλωσή της διευκρίνησε ότι δεν τίθεται θέμα καταψήφισης.

«Οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση έχει πολιτική για το παιδί” δήλωσε στη Βουλή η κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τρίτεκνες οικογένειες με εισοδήματα από 13.500 -22.500 ευρώ ετησίως θα έχουν μείωση 37 ευρώ το μήνα. Η μείωση θα αυξηθεί στα 52 ευρώ μηνιαίως για εισοδήματα από 22.500 έως 33.750 ευρώ ετησίως, ενώ πάνω από τις 33.750 ευρώ ετησίως το επίδομα κόβεται τελείως.

Αντίθετα οι οικογένειες με ένα και δύο τέκνα θα δουν αύξηση των επιδομάτων.

πληροφορίες capital.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top